torsdag 28 april 2011

Kameradjungeln

Nu kommer här ett inlägg som tillhör kategorin "fotoskola", vilket är ett projekt inom skolan. I detta inlägg kommer jag berätta lite  om olika kameror och hur man ska välja i den stora kameradjungeln.

Det första man bör tänka på är vad man ska ha kameran till. Många tror att alla systemkameror är bättre än vanliga kompakta digitalkameror. Så är inte fallet. Det finns systemkameror som fungerar sämre än en billigare hederlig kompakt digitalkamera. Om du bara ska ha kameran på fester eller som du alltid kan bära med dig är det kanske bättre att du satsar på en riktigt bra kompakt digitalkamera. Dessa är lättare att få plats med om du ska iväg på någon fest. Systemkameran är till för dig som vill satsa lite mer på fotograferandet. Naturbilder, porträtt med mera. Det är lättare att få bättre bilder med en systemkamera eftersom du själv kan välja så pass många inställningar och vilka objektiv du vill använda. 


Vilket märke ska man välja? Båda min kameror(kompakt och systemkamera) är från Sony. Jag tycker att de fungerar superbra. Även om jag gillar min systemkamera hade jag inom snar framtid tänkt köpa en ny. Jag kommer då antagligen satsa på en canon som är lite mer professionell. Många pendlar mellan att köpa Nikon eller Canon. Men det är inte märket som spelar så stor roll. Bara du köper rätt objektiv som ger dig riktigt bra bilder. Men det är inte bara kameran som gör om du får bra bilder eller inte. Det är du som fotograf som är det som spelar störst roll. 
1 kommentar:

  1. Tja!
    Tänkte rekommendera en annan blogg. Skön och rolig snubbe men med verkligheten i fokus. Kanske lite grov till och från men har bra och relevanta inlägg. Kanske inget för dig men kolla gärna och se vad du tycker! kaptenkritik.wordpress.com

    SvaraRadera