söndag 23 januari 2011

Bredare och större bilder i blogger/blogspot!

Jag fick en kommentar/fråga från  http://kakansdiary.blogspot.com/ om hur man gör bredare bilder i blogspot. Så då tänkte jag att ja kunde göra ett inlägg om det. Det är superlätt och går jättesnabbt! 

1.  Börja med att fixa din "design" på bloggen. Gå in på design, sedan "malldesign" och klicka in dig på "justera bredder". Jag har inställt på hela bredden och på höger sidofält har jag 170 px. Detta är grunden för att kunna ha breda bilder. Men man kan ändra eftersom man känner.

2.Nu ska du göra ett nytt inlägg. Lägg in den bilden du vill ha och tryck på den, här kan du välja storlek jag har "extra stor". Efter det "redigera HTML". Det är här du ändrar så att du kan få riktigt stora bilder på bloggen. Ändra "Height", "width" och "S"(ibland behövs inte S ändras, förhandsgranska o kolla om det blir bra bara) Exempel:
Bilden nedan har jag  height="428", width="640 och s1600. Du kan förhandsgranska inlägget så vet du hur bilden blir. KLART!Är det någon som har problem med breda bilder eller inte riktigt förstår mitt inlägg? Kommentera! Hoppas detta hjälpte lite i alla fall.

7 kommentarer:

 1. Ååå TACK! Spännande, ska genast testa. Jag såg först häromdagen att man kunde justera bredden i mallen så det gjorde jag. Ska nu testa att få bredare bilder på sättet du beskriver.

  Återkommer:-)

  SvaraRadera
 2. Testade lite igår kväll, men mina bilder blev bara suddiga när jag gjorde de större?!

  SvaraRadera
 3. Tack för ett sånt här inlägg! Mina blir dock också suddiga när jag gör dem större, och det kommer inte upp någon "extra stor"-ruta för mig alls. Väldigt underligt.

  SvaraRadera
 4. Sv: Ja, jättekonstigt. Jag provade att klicka och dra, men det blev ändå pixligt. Provade att göra bloggen bredare också, men samma sak där. Väldigt skumt eftersom det är högupplösta bilder när jag lägger in dem från början. Hmm. Tack för hjälp i alla fall :)

  SvaraRadera
 5. jag förstod inte riktigt, skulle du vilja hjälpa mig? :D

  SvaraRadera